Hallonmousse med chili, chokladtryffel

Ingredienser
Chokladtryffel

  • 1,5 msk grädde
  • 15 gram mörk choklad, med smak av havssalt

Hallonmousse

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vildhallon, ( frysta går också bra)
  • 0,5 st chilifrukt
  • 0,5 st gelatinblad
  • citron(er), några droppar

Tillagnin

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Koka ihop finhackad chili, hallon, citron och socker till en puré. Krama ur gelatinbladet och blanda med hallonpurén tills det löst sig, låt svalna.
  3. Under tiden vispa grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden försiktigt.
  4. Värm upp grädden så att det nästan kokar, hacka chokladen. Häll den varma grädden över chokladen under omrörning, rör tills du får en jämn och fin chokladtryffel, man kan också ha i en klick smör för att få den blank och fin.
  5. Varva mousse med tryffel i ett glas eller dyl. Låt stå kallt i kylskåp. Innan servering garnera med hallon och choklad.
Etiketter: